Sunday, March 28, 2010

ikang di"tuperware". anjing di"beg sekolah". =P

setelah beberapa bulan ,main fishville kat FB,aku pon decide nk bli ikan yang real punye. sebagai kawan aku dalam bilik y tak semenggah nih. ssh gak nk cari ikan yang bes kat cni. nk bela ikan emas,ssh nk jaga.. kne bli y "motor oksigen kua buih2" tu,pastu ikan emas ni sensetip. lembik. silap sikit,mati. so,aku pong bli la ikan kecik2. mmg kck r. 4ekor ikan wana merah. sekor ikan belang2 itam gold,satu lagi ikan wana ape pon aku tak tau nk ckp,senang cite wana ikan'' lah.

ya....aku tahu...itu taperware. bukan aku tak bli balang. aku bli. cantek..bulat... tapi,nak dijadikan cite,ikan belang itam gold yang aku bg nama "tiger",dia jd bengong ble dok dlm balang tu. dia dok pusing keliling balang. langgar2 balang tu. aku ingat kejap je..sbb kdg2 ikan klu masuk balang baru,mmg jd cm bingung sket. tapi,lama...tetap macam tu. jadi aku pon cuba la pindah ke tempat lain.. tu yang dok dlm tuperware tu. tak kesah la...asal ko tak langgar2 main gile pusing2 sudeyh...
oleh kerana tuperware..jadi,tak la nampak dgn jelas ikan didlmnye.. bukan air yang kotor ye... tuperware tu mmg kaler tu. air tu bersih tau. siap tapis dgn water filter "aquasure" lagih..dijamin suci lagi harmoni.
haa....ni satu lagi pet aku. ''hajing" nama dia. "hajing" ini adalah seekor anjing yang berkepala besar,berbadan kecik. aku rase sbb brain developement dia terlebih dari yang sepatutnya. sbb "hanjing" mmg ske g sekolah. umor baru setahun jagung,sudah mahu belajar medik....
ok...ni bukan pet aku. ni jam tgn tahu. aku sbnrnya dh lama nk bli jam tgn baru. tgk2 jam fossil..byk gile yang berkenan. tapi,aku nih jenis yang penakut nk bli online. jam fossil yang ade kat kedai jam timex dpn maharaja,sume tak lawa. last2 aku berkenan kat jam ni.. citizen pon boleh la... murah sket dari jam2 fossil yang aku berkenan tuh. safe sket duit aku.
ok2...zoom in.....hehehehehehe...dah lama aku tak memakai jam tgn wanita. hahahahahahhaahha. jam tgn wanita kat cni ssh nk cari yang lawa. y nih pon bg aku simple,but nice.tp, kalau tgk titan,lagi la...harap harga je byk,cantiknye tak byk. wat pe....hahahaha.

ape pon,hari ni aku sikit terkilan. sbb tak dapat ikot kengkawan aku berpicnic. sbb pg td aku rase sgguh tak larat,seperti akan demam,dan sakit dada. [laut....~ dah lma tak ke laut..sob,sob,sob]

1 comment:

Red Exia said...

Ikan belang itam tu (tiger barb) jnis yang sgt active, so kene letak kat aquarium yg agak besar, letak pokok2 and btng paip cukup la, sgt sronok bile tgok ikan ni ksana kmari~