Wednesday, May 4, 2011

ye..aku akan jadi ibu...


di suatu mlm yang hening..dan aku tgh pening..[sbb nk exm] terjadilah perbualan antara anak beranak.

mak : owh,aritu..kawan mak ade tnya.. "kak ros [tu nme mak aku la] bila nk dapat cucu?" kawan abah pon ade tnya jgak.
aku : woish!!! gilozz..~ abis mak ckp ape?
mak : mak ckp la..korng belajar lagi..sorang tempat lain.. sorg tempat lain. jauh2..susah.
aku : haha..mak,lain kali mak jawap la.."haish..aku mudo lagih. mne buleh ade cucu"
mak dan aku : hahahahahahahaha....
[serius,parent aku agak muda utk dapat cucu,umur baru 48 tahun ni]

hmm..anda2 dan kamu2 sekalian..
ye..memang la..
aku akan jadi ibu.
tapi bukan sekarang la.
sorang kat jermen,sorg kat india. mne nk dtg anak?? [owh,tapi cuti ni aku nk g jermen,blh la nk dtg anak. hohoho.. ops..apekah????]


aish..sabar..sabar.. aku yang bakal seorang ibu ini patutnye yang tak sabar.
ni,korang yang lebih2 tak sabar. amboi..lawan tokey..

aku yang belajar medik ni pon dh rase berat bagai ibu mengandung. lagi2,bila jawap soklan exam yang aku rase jarang gile soklan tu kua. dan ade yang aku tak penah jmp pon dlm koleksi past year question y aku ade.

jadi motipnye..jadikanlah otak anda seperti komputer dan elakkan dari mendapat anak ketika belajar. [tapi,kalau tak blh..jalanilah kehidupan anda seperti biasa]

p/s : ade orang ckp, aku letak nama suami aku kat dlm henfon sebagai "encik suami" itu comel. comel ke?

3 comments:

Achahani said...

so, conclusionnya?

awak tak prgnt ek?

ala...

akak igt awak peknen.
hihi..

jauh eh nk ngandung sorg kat india sorg kat jermen.

kikkiii.

awak kelakar sm mcm en suami awak.

BaYu aka Dr Siti Hawa said...

encik Suami..kih3..comel2..!!!

semoga dapt anak yg comel nanti2....kih3...

Sekrg tgk aje anak org lain ea..

Irnie said...

comel! comel sangat ;)